Tuesday, April 14, 2015

Young green coconut

Aikaisemmin en tykkännyt nuoresta kookoksesta yhtään. Muistan, kun maistoin sitä ensi kerran ja ajattelin, että onpa erikoisen makuista. En pystynyt edes juomaan sitä loppuun.

Nyt olen jäänyt siihen koukkuun. Kaikki alkoi kun joulun aikaan olimme Krabilla lomalla ja tervetuliaisjuomana tuli jokaiselle nuori kookos eli yhteensä viisi kappaletta. Vain vanhin poika tykkäsi siitä. Meille jäi neljä ylimääräistä isoa kookosta juotavaksi. Siinä niitä sitten lipittelin eri päivinä kunnes huomasin, että hei, täähän on oikeestaan aika hyvää :). Miten se menikään... pitikö ihmisen maistaa uutta makua jotain 17 kertaa, että oppii tykkäämään siitä? No, tässä tapauksessa se kyllä piti paikkansa.


Kun käymme torstaisin naisten kanssa golfaamassa, olemme alkaneet pelin päätteeksi juomaan kookosvettä. Myös "kookoslihan" voi kaapia ja syödä kookoksen sisältä, lurps. Kookosvesi on terveellistä ja siinä on paljon vitamiineja ja mineraaleja eli mikä sen parempi juoma urheilun ja hikoilun jälkeen.


Tällä viikolla ostin ensimmäisen kerran kookoksen myös kotiin. Hämmästys oli suuri, kun kookosta ei ollut leikattu auki. Täällä sitten apulaisen kanssa katsottiin youtubesta kuinka kookos avataan. Oli siinä hommaa, kun ei ollut kunnon työkaluja, uuh. Ensi kerralla katson tarkemmin ja ostan sellaisen kookoksen, jota on jo hivenen avattu. Säästyy suuremmalta vaivalta.




Tässä alkaa ajatukset pikku hiljaa suuntautua lomaa kohti. Bali odottaa meitä perjantaina, jeij. Vaikka olen ollut siellä jo monta kertaa niin aina on yhtä ihana palata sinne. Pyöräillessämme kerran Sanurissa löysimme alla olevan paikan. Harmi vaan ettei portista päässyt sisälle :(



 Terveisiä kotimaahan,

Tiina






Post a Comment

No comments:

Post a Comment