Singaporelaista ruokaa
Maanantai aamut alkavat mulla aina hot yogalla. Se on hyvä, että ihmisellä on jumpparutiinit muutenhan jumpat vois helposti laiskuuttaan jättää väliin. Itse asiassa niin kävikin. Kahteen viikkoon en ole ollut jumpissa ollenkaan. Ensimmäisen viikon olin Suomessa (hyväksyttävää) mutta viime viikolla en kerennyt (huono selitys), kun pojilla ja apulaisella oli lomaa. Piti hoitaa kotia ja tehdä kaikkea muuta ja enimmäkseen sitä muuta. Ihanaa, että apulainen tuli lomalta. Saan keskittyä ihan vaan itteeni ;).
Välillä käyn yogan jälkeen syömässä tyypillisen singaporelaisen aamiaisen paikallisessa kahvilassa. Aamiaiseen kuuluu pari kaya-paahtoleipää (kaya on kookoksesta valmistettu levite), kahvi ja kaksi löysää kanamunaa. Kanamunan päälle ripotellaan suolaa ja valkopippuria ja lopuksi vielä soijakastiketta, nam. Ai niin, leipää sitten dipataan niihin löysiin kanamuniin. Ei kannata olla ennakkoluuloinen, tää on oikeesti hyvää. Mä oon jäänyt siihen koukkuun ja mun pitää saada sitä aina säännollisin väliajoin.
Yleensä jumpan jälkeen tuun kotiin ja alan kirjoittaa mun blogia. Sitä kirjoittaessa aika hurahtaa nopeasti ja sitten onkin jo lounasaika. Toinen tyypillinen ruoka täällä on Chicken Rice. Siitäkin mä tykkään vaikka se ei ole yhtään tulinen. Kuten nimikin sanoo, siinä on riisiä ja kanaa. Kasvikset pitää tilata erikseen. Riisin ja kanan päälle lorautetaan yllätys yllätys soijakastiketta ja chiliä maun mukaan.
Siinä ne kanaparat roikkuu ja odottavat pääsevänsä parempiin suihin.
Jos ikinä tulette Singaporeen, niin suosittelen maistamaan tuoreista hedelmistä puristettuja mehuja. Ne on niiiin hyviä ja niitä voi ostaa vähän joka paikasta. Kuvassa sekoitus vihreää omenaa ja ananasta. Ei kyllä näytä tossa kauhean ihmeelliseltä mutta hyvää oli :).
Meidän apulainen on ihan mahtava kokki.Tänään syötiin poikien toivomuksesta kanaa hapanimeläkastikkeessa. Kyllä kelpaa.
Vieläkö teillä siellä vapaat jatkuu... Nauttikaa!
Tiina
Post a Comment