Suomessa asuessamme teimme usein ruokaa yhdessä viikonloppuisin. Mies oli kokki ja minä kylmäkkö ;). Nyt se on mennyt siihen, että apulainen pilkkoo kaikki raaka-aineet ja master chef käy sitten vain keittiössä valmistamassa ruoan. Kylmäkköä ei enää tarvita sillä apulainen on korvannut kylmäkön :(. Nyt apulaisen ollessa lomalla ajattelimme tehdä fajitaksia yhdessä. Sitten se menikin siihen, että mä rupesin tiskaamaan ja hääräämään kaikkea muuta. Siellä se master chef sitten kokkasi keittiössä yksin parisen tuntia.
Teimme siis tai mies teki uudella reseptillä guacamolea, johon tuli
4 avocadoa
1/2 punasipuli
kirsikkatomaatteja
pari valkosipulinkynttä
limemehua
korianteria
suolaa, chiliä
Lihafajitaksen tuli
ribeyeta
suolaa
mustaapippuria
chiliä
sipulia
erivärisiä paprikoita
tortilloja tai wrappeja
Paista/grillaa paprikoihin ja sipuleihin kaunis väri. Lisää hivenen suolaa ja mustapippuria paistamisen jälkeen. Laita ne sitten uuniin 150 astetta odottamaan kunnes liha on valmis. Paista liha pannulla ja lisää suola, mustapippuri ja chili paistamisen jälkeen.
Kuumenna tortillat tai wrapit pannulla ennen tarjoilua.
Olipa hyvää ruokaa, nam. Hyvillä mielin voin kehua, kun itsellä ei ollut osaa eikä arpaa ruoan valmistukseen.
Niin täynnä en yleensä ole etten söisi jälkiruokaa. Tälläkin kertaa jälkiruoka kruunasi maittavan aterian. Olimme ostaneet jokaiselle leivokset: 2 tiramisua, 1 mangoleivos ja 1 juustokakku.
Palan painikkeeksi otimme vielä lasilliset japanilaista viskiä. En ole koskaan ollut mikään viskin ystävä mutta täällä, kun ensimmäisen kerran maistoin japanilaista viskiä olin heti myyty. Maku on erittäin pehmeä eikä ollenkaan pistävä tai liian voimakas.
terveisin Tinde :)
Post a Comment